KUNSTSTOF LEKBAK LEKBAKKEN PLASTIPRO.NL OPBERGKIST ACCUBAK BAKKEN WASMACHINE OPVANGBAK KUNSTSTOF LEKBAKKEN

Lekbakken en Accubakken

 

PlastiPro lekbakken worden op maat gemaakt en per lekbak wordt bekeken tegen welk vloeistof het plaatmateriaal bestand moet zijn. De toepassing van lekbakken ligt het meest voor de hand bij accubakken, chemische producten en reinigingsproducten, maar steeds vaker wordt m.n. om milieutechnische en veiligheidsredenen ook bij andere (minder) agressieve of schadelijke stoffen gekozen voor een lekbak om zodoende bij calamiteiten de schade te beperken.

 

Een lekbak kan een eenvoudig bakje zijn dat op de grond geplaatst wordt en daarna niet meer van zijn plaats afkomt. Andere mogelijkheden zijn dat een lekbak voorzien wordt van een rooster of voorzien wordt van heftrucksleuven, zodat deze indien gewenst gemakkelijk verplaatsbaar is. Er zijn tal van mogelijkheden.

 

Zoals bij alle PlastiPro producten kunnen ook lekbakken eenvoudig voorzien worden van bepaalde aansluitingen zoals bijvoorbeeld een aftapkraantje. In sommige gevallen is het verplicht een lekbak te voorzien van een (afneembaar) deksel.

 

Het materiaal dat wij over het algemeen toepassen is HDPE, high density polyethylene. Een slagvast materiaal dat onverslijtbaar is.  Afhankelijk van de vloeistof waartegen de lekbak bestand moet zijn, kan ook uitgeweken worden naar een ander kunststof materiaal, zoals bijvoorbeeld PP, of PVDF. In beide kunsttstoffen zijn diverse plaatdiktes leverbaar, maar over het algemeen volstaat 8 of 10 mm.

 

Wenst u vrijblijvend geinformeerd te worden over mogelijkheden en prijzen, neemt u dan gerust contact met ons op.